Aubergine caponata
Her er en traditionel italiensk ret, som kan serveres enten varm eller ved stuetemperatur. Serveres den ved stuetemperatur, når den sydlandske smag at udvikle sig endnu mere.Ingredienser
(4 portioner)
2 spsk olie
2 store auberginer, groft hakkede,
1 tsk oregano
1 løg, i tynde skiver
2 fed hvidløg, finthakkede
50 g persille, finthakkede
2 spsk capers
60 g grønne oliven uden sten, halvdelen hakkede og halvdelen hele
3 spsk balsamicoeddike
6 mellemstore tomater, grofthakkede
400 g hvide bønner (cannellini) fra dåse, skyllet
30 g pinjekerner, lettere ristede
Fremgangsmåde
Varm olien op ved god varme i en stor stegepande. Tilsæt aubergine og oregano og steg i 5-6 minutter, til auberginerne begynder at blive gyldne.
Skru ned for varmen og tilsæt løg. Steg i få minutter til løgene bliver bløde.
Tilsæt hvidløg og persille og steg i et minut mere.
Tilsæt capers, oliven og eddike og steg til eddiken er fordampet.
Tilsæt tomater og bønner og lad retten simre i cirka 15 minutter eller til alle grønsagerne er møre. Rør i retten en gang imellem.
Smag til med salt og eddike.
Drys pinjekerner, lidt olivenolie og hakket persille ovenpå inden servering.
Retten kan enten serveres med det samme, mens den er varm, eller ved stuetemperatur.
Den kan eventuelt serveres sammen med bruschetta:
Rist skiver af hvedebrød.
Gnid hvidløg på begge sider af det ristede brød.
Dryp olivenolie på den ene side af brødet.
Læg skiver af saftige tomater eller en portion hakkede tomater ovenpå.
Krydr med salt og peber.
Pynt med friske basilikumblade.