Ingredienser

(2 personer) 

1 stor blomkål

6 spsk smør

6 spsk mel

1 l mælk+ blomkålsvand (forholdet mellem mælk og vand afhænger af smag)

350 g ost, revet eller i skiver

4 tsk sennepspulver

Salt og peber

Rasp

Smørklatter 

Fremgangsmåde

Kog blomkålen i rigeligt med vand til den er mør men endelig ikke udkogt. Gem noget af kogevandet til sovsen. 

Smelt smørret i en gryde til det bruser.

Tilsæt mel og bland med piskeris til det danner en såkaldt smørbolle. Lad smørbollen varm lidt, så melsmagen bages væk.

Tilsæt mælken lidt ad gangen, hvor du bruger piskeriset til at blande til en ensartet, klumpfri blanding mellem hver tilsætning. Bliv ved med at spæd til med mælk og noget af blomkålsvandet efterhånden som sovsen tykner, til du har den ønskede konsistens.

Tilsæt ost og lad den smelte, mens du rører rundt med piskeriset.

Tilsæt sennepspulver og smag til med salt og peber. 

Varm oven op til 200°C.

Kom den kogte blomkål i en ovnfast skål.

Hæld ostesovsen over blomkålen.

Drys rasp og fordel smørklatter over blomkålen.

Bag den i oven til den er gylden ovenpå.