Pasta i kombination med en spændende sovs, pesto/pistou, grønsager, bønner, krydderurter og/eller krydderier er en god og enkel måde at servere et nærende vegetarmåltid på. I denne ret giver den lækre kombination af hvidløg, brøndkarse, parmesanost og chili en smagsoplevelse, der vil noget. Du kan selv bestemme, hvor vildt det skal være, ved at justere indholdet af chili. 

At lave retten tager blot den tid, som det tager at koge pastaen – cirka 10-15 minutter. 

Broccoli med brøndkarse-pistou

(4 personer) 

Ingredienser

400 g penne pasta

230 g broccoli

1 fed hvidløg

25 g mandler

100 brøndkarse

3 spsk olivenolie

25 g parmesanost, friskrevet

½-1 tsk chiliflager 

Fremgangsmåde

Kog pastaen i fem minutter.

Tilsæt broccolien og lad den kog med i yderligere cirka fem minutter, til både pasta og broccoli er møre uden at være udkogte.

I mellemtiden laver du pistouen: Kombiner hvidløg, mandler, brøndkarse og olie i en foodprocessor eller minihakker og tænd for den i kort tid.

Tilsæt det meste af osten og chiliflager efter smag og rør pistouen igennem.

Hæld vandet fra pastaen og broccolien og kom dem tilbage i gryden sammen med pistouen.

Bland det godt.

Server retten med et drys parmesanost over.