Crunchy sovs med umamismag på en rede af courgettestrimler
Man kan næsten snydes til at tro, at der er hakket kød i denne ret, der er smækfuld af umamismag. Sovsen har en lækker, intens smag, som balanceres af de milde courgettestrimler.Ingredienser
(4 personer)
300 g aubergine, skåret i mundrette stykker
0,5 l vand
3 spsk salt
Olivenolie til stegning
200 champignoner, skåret i skiver
1 rødløg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
0,5-1 chili afhængig af smag, finthakket
1 dåse flåede tomater
1 spsk misopasta
2 spsk olivenolie
30 g valnødder
30 g hasselnødder
8 soltørrede tomater
1 tsk tørret oregano
Salt og peber
2 courgetter, i tynde strimler (brug en kartoffelskræller)
Olivenolie
1 fed hvidløg, finthakket
Salt og peber
Fremgangsmåde
Lad auberginestykkerne trække i vand tilsat salt i en halv time. Tør dem derefter i et rent viskestykke.
Svits aubergine, champignon, løg, hvidløg og chili på en pande i olivenolie.
Blend flåede tomater, misopasta, olivenolie, begge slags nødder, soltørrede tomater og oregano. Smag til med salt og peber.
Hæld nøddeblandingen over aubergineblandingen og varm det hele igennem.
Vend courgettestrimlerne i olivenolie og hvidløg. Svits dem kort på en pande og smag til med salt og peber.
Kom courgettestrimlerne på tallerkenerne og saucen ovenpå.