Elegant men enkel gulerodssuppe
Her er en suppe, der er ultranem at lave og både børn og voksne elsker den. Server den som hovedret med mættende, rustik brød eller boller. Den egner sig udmærket til frysning.Gylden suppe med gulerødder og appelsin
(4 personer)
Ingredienser
600 g gulerødder
1 stort løg
40 g smør
8 dl hønsebouillon
1,5 dl appelsinsaft
1,5 dl fløde
½ tsk. revet muskatnød
1 porre
Salt og peber
Fremgangsmåde
Snit gulerødder og løg fint og svitse dem blidt i smørret længe nok til at smørret tager farve fra gulerødderne.
Tilsæt bouillon og koge grønsagerne møre.
Tilsæt fløden og give suppen et kort opkog.
Purer suppen i blenderen, tilsæt appelsinsaft og smag til med muskat, salt og peber.
Pynt med snitter af porre, der har fået et kort opkog i vand.
Tip: Hvis der skal mere knald på suppen kan du tilsættes lidt friskhakket chili.
Tip: Har du nogle gulerødder, der er ved at være lidt kedelige at se på, så smid dem ikke væk! De kan bruges i denne ret. Så undgår du madspild