Gyldne deller med gulerødder og feta
Denne milde og nemme ret kan glæde både børn og voksne – og dellerne er rigtige gode til madpakken dagen efter. Server med grønne bønner, der er vendt i smør, salt og peber efter endt kogning, samt ovnbagte kartoffelbåde.Ingredienser
(4 personer)
Deller:
300-350 g revet gulerødder
1 dl rasp
1 dl havregryn
150 g fetaost
2 æg
1 tsk sennep
1 fed hvidløg, hakket
Salt og peber efter smag
Til stegning:
2 dl rasp
3 spsk olie
Dressing:
3 dl græsk yoghurt
Fintrevet skal af en citron
Hakket dild og persille
Salt og peber efter smag
Kram så meget væde ud af de revet gulerødder som muligt. Bland alle ingredienserne til dellerne sammen i en skål. Det er nemmest at gøre med hænderne i stedet for en ske.
Lad bladningen stå og hvile i 10 minutter.
Form farsen til deller og vend dem i rasp på begge sider.
Steg dellerne ved middel varme i olie, til de er gyldne på begge sider.
Bland ingredienserne til dressingen og server med dellerne, ovnbagte kartoffelbåde samt kogt grønne bønner, der er vendt i smør, salt og peber mens de stadigvæk er varme.
Tip: Hvis du ønsker mere smag i dressingen, kan du tilsætte hakket hvidløg og/eller hakket chilifrugt eller chiliflager.