Ingredienser

(4 personer) 

Deller:

300-350 g revet gulerødder

1 dl rasp

1 dl havregryn

150 g fetaost

2 æg

1 tsk sennep

1 fed hvidløg, hakket

Salt og peber efter smag

 Til stegning:

2 dl rasp

3 spsk olie 

Dressing:

3 dl græsk yoghurt

Fintrevet skal af en citron

Hakket dild og persille

Salt og peber efter smag

 

Kram så meget væde ud af de revet gulerødder som muligt. Bland alle ingredienserne til dellerne sammen i en skål. Det er nemmest at gøre med hænderne i stedet for en ske.

Lad bladningen stå og hvile i 10 minutter.

Form farsen til deller og vend dem i rasp på begge sider.

Steg dellerne ved middel varme i olie, til de er gyldne på begge sider. 

Bland ingredienserne til dressingen og server med dellerne, ovnbagte kartoffelbåde samt kogt grønne bønner, der er vendt i smør, salt og peber mens de stadigvæk er varme. 

Tip: Hvis du ønsker mere smag i dressingen, kan du tilsætte hakket hvidløg og/eller hakket chilifrugt eller chiliflager.