Indiske ret med pocherede æg i karry
Krydderierne smager himmelsk i denne nemme ret fra Indien. Server den med naan brød eller ris, så du kan suge hver en sidste dråbe af den skønne sovs og de gyldne æggeblommer op.Ingredienser
(4 personer)
2 spsk olie
½ tsk gule sennepsfrø
1 løg, finhakket
2 fed hvidløg, finhakkede
1 tsk frisk ingefær, finhakket
½ tsk stødt chili
½ tsk gurkemeje
1 tsk garam masala
½ tsk stødt ingefær
1 ¼ dl vand
2 dåser grofthakkede tomater (cirka 400 g)
1 tsk salt
300 g ærter
4 spsk kokosmælk
Blade fra 4 kviste frisk mynte, grofthakkede
6 æg
Et drys nigellafrø (kan udelades)
Fremgangsmåde
Varm olie op i en gryde og stege sennepsfrøene heri ved middelvarme, til de begynder at smælde.
Tilsæt løg, hvidløg og ingefær og steg til løgene bliver bløde.
Tilsæt chili, gurkemeje og garam masala, rør rundt og lad det stege med i cirka 30 sekunder.
Hæld vand over og lad det simre i cirka fem minutter.
Tilsæt tomater og salt, læg låg på gryden og lad karryen simre i 20 minutter.
Rør ærter, kokosfløde og halvdelen af mynten i.
Lav seks små fordybninger til æggene og slå dem forsigtigt ud heri.
Læg låg på gryden og lad karryen simre i yderligere fem minutter eller til æggehviderne er faste (blommen må gerne være flydende).
Drys med den resterende mynte og eventuelt nigellafrø.
Servers med en salat og naan brød, chapati og/eller ris (gerne sorte ris)