Krydret hokkaidosuppe
Suppe er altid en god vegetarret at have i ærmet, og der er utallige muligheder. Man skal blot sørge for at lave rigeligt, så man kan spise sig mæt i den sammen med noget godt, gerne groft brød. Her er en mættende græskarsuppe med masser af smag.Ingredienser
(4 personer)
500 g hokkaido-kød uden skræl og kerner, skåret i tern på ca. 2x2 cm
2 løg, hakket
1 fed hvidløg, hakket
2 stængler citrongræs
1 rød chili, finhakket
1 spsk friskrevet ingefær
1 spsk olivenolie
6 dl grønsagsbouillon
1 dåse kokosmælk
Salt og peber efter smag
4 gulerødder
1 spsk olivenolie
Tilbehør: 1 dl creme fraiche, frisk koriander og godt brød
Fremgangsmåde
Skær top og bund af citrongræsset, fjern de yderste blade, bank stænglerne og hak dem fint.
Varm olien i en gryde og svits løg. Tilsæt græskar, hvidløg, citrongræs, ingefær og chili.
Hæld bouillon på og lad suppen simre undr låg veds svag varme i cirka 20 minutter til græskarkødet er mørt.
Tag gryden af varmen, lad suppen afkøle og blend den til en ensartet suppe.
Kom suppen tilbage i gryden og tilsæt kokosmælk. Varm suppen op igen og smag den til med salt og peber.
Skræl gulerødderne og skær dem i strimler med skrællekniven. Varm olien på en stegepande og steg gulerødderne heri.
Server suppen med de friturestegte gulerødder, creme fraiche, koriander og brød.
Tip: Overskydende hokkaido kan skæres i både, drysses med salt, peber, timian og smør (eller olivenolie) og måske en anelse ahorn sirup, inden det bages i ovnen. Det passer fint som sideret til forskelige slags kød.