Lækker og nem grønsagstærte
Orange, hvid og grøn: Farver og smagsoplevelse går op i en højere enhed i denne nemme og sunde tærteTærte med broccoli, blomkål og gulerødder
(4 personer)
Ingredienser
Tærtedej
200 g mel
1 tsk salt
160 g smør
60 ml koldt vand
Fyld
250 g courgetter i skiver
250 g blomkål i små buketter
250 g gulerødder i skiver
2 æg
0,25 l piskefløde
Friskrevet muskatnød
½ tsk paprika
Salt og peber efter smag
Begynd med at lave tærtedejen:
Bland mel og salt i en skål.
Tilsæt smør og bland det i melet med fingrene, så dejen bliver smuldret og der er klumper på størrelse med ærter.
Tilsat koldt vand og bland det i med fingrene til dejen er ensartet.
Ælt dejen ganske let på et meldrysset bord.
Lad dejen hvile i køleskabet i en time.
Tag dejen ud af køleskabet og lad den temperere lidt, inden du ruller den ud på et let meldrysset bord.
Læg dejen i en tærteform på cirka 27 cm i diameter og skær overskydende dej fra.
Prik huller i bunden af dejen med en gaffel.
Dæk dejen med alufolie og fylde f.eks. sojabønner på. Dette gøres for at holde på tærtens form, når du bager den.
Forbag tærtebunden i ovnen i en 200°C varm ovn i 15-20 minutter.
Fjern folien og sojabønnerne og lad bunden stå i den varme ovn i fem minutter, inden den sættes til afkøling.
Mens tærtebunden bager kan du lave fyldet:
Blancher grønsagerne i tre minutter i kogende vand. Hæld dem straks i et dørslag, overhæld med koldt vand og lad dem dryppe af.
Pisk æggene i en skål med en gaffel. Tilsæt fløden og pisk den i. Krydr med salt, peber, muskat og paprika.
Fordel grønsagerne i tærtebunden. Hæld flødeblandingen over grønsagerne.
Bag tærten i en 200°C varm ovn i cirka 45 minutter eller til æggemassen har sat sig og er gylden.