Pasta rustica
Man bliver glad ved synet af grønsagernes mange farver og former allerede, når man går i gang med at hakke og skære ingredienserne til den lækre italienske ret.Ingredienser
(4 personer)
1 dl persille, hakket
1 fed hvidløg, hakket
1 lille løg, hakket
½ porre, skåret i skiver
2 radiser, skåret i skiver
1 gulerod, skåret i skiver
2 tsk frisk basilikum hakket
1 spsk olivenolie
2 mellemstore tomater, hakket
1 dl grønsagsbouillon
3 dl spidskål, hakket
1 mellemstor courgette, hakket
Salt, peber
3 dl kogte, hvide bønner (cannellini)
250 g penne (pasta)
1 spsk smør
0,5 dl parmesanost, friskrevet
Fremgangsmåde
Kog pastaen efter pakkens anvisninger.
Varm olien i en stor gryde. Svits persille, hvidløg, løg, porre, radiser, gulerod og basilikum heri.
Tilsæt tomater, bouillon, kål, courgette. Lad blandingen småsnurre under låg i 5-10 minutter, med hyppig omrøring, til grønsagerne er møre.
Tilsæt de hvide bønner og varm igennem.
Smag til med salt og peber.
Dræn vandet fra den kogte pasta, kom pastaen tilbage i gryden og vend den med smør og ost.
Kombinere pastaen og grønsagerne i den store gryde.
Tip: Hvis du kommer til at koge flere bønner end du har brug for til denne ret, kan du med fordel bruge dem i soupe au pistou. Bønnerne kan også fryses til senere brug.