Pizza
Finds der mon en ret, der er mere universalt kendt og elsket end pizza? Og som giver utrolige mange frihedsgrader med hensyn til sammensætning? Her er et bud på en kødløs udgave. Man kan købe færdigdej, men hjemmelavede dej er nem at lave og smager godt.Ingredienser
(4 personer)
Dej:
1 pakke frisk gær
3 dl håndvarmt vand
2 spsk olie
9,5 dl Tipo-mel
1 tsk salt
Fyld:
1 dåse tomatpuré
Vand
2 hvidløg, finhakket
1 tsk merian
Salt og peber efter smag
1 grøn peber, hakket
250 g champignon, i skiver
3-4 tomater, i skiver
200 g mozzarellaost
Begynd med dejen: Opløs gæren i vandet.
Bland de øvrige ingredienser i og ælt dejen til den er ensartet og glat, cirka 10 minutter.
Læg dejen i en olierede skål, dæk den til med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve i cirka to timer på køkkenbordet.
Mens dejen hæver kan du lave fyldet: Bland vand i tomatpureen til det har en konsistens, der gør den nem at sprede ud på pizzaerne. Tilsæt hvidløg, merian, salt og peber. Gør grønsagerne klar.
Del dejen i to og rul/stræk hver del ud til cirka 30 cm i diameter på to stykker bagepapir.
Overfør de to bunde med bagepapiret under til to bradepander.
Fordel fyldet på pizzabundene: først tomatsaucen, dernæst grøn peber, champignons og tomat og til sidst mozzarella.
Bag pizzaerne i ovnen ved cirka 200°C i cirka 25 minutter.
Tip: Hvis pizzaerne skal have mere power kan man tilsætte hakket, frisk chilipeber til enten tomatsaucen eller fyldet.