Ingredienser

(4 personer)

 Dej:

1 pakke frisk gær

3 dl håndvarmt vand

2 spsk olie

9,5 dl Tipo-mel

1 tsk salt

 Fyld:

1 dåse tomatpuré

Vand

2 hvidløg, finhakket

1 tsk merian

Salt og peber efter smag

1 grøn peber, hakket

250 g champignon, i skiver

3-4 tomater, i skiver

200 g mozzarellaost

 Begynd med dejen: Opløs gæren i vandet.

Bland de øvrige ingredienser i og ælt dejen til den er ensartet og glat, cirka 10 minutter.

Læg dejen i en olierede skål, dæk den til med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve i cirka to timer på køkkenbordet.

 Mens dejen hæver kan du lave fyldet: Bland vand i tomatpureen til det har en konsistens, der gør den nem at sprede ud på pizzaerne. Tilsæt hvidløg, merian, salt og peber. Gør grønsagerne klar.

 Del dejen i to og rul/stræk hver del ud til cirka 30 cm i diameter på to stykker bagepapir.

Overfør de to bunde med bagepapiret under til to bradepander.

 Fordel fyldet på pizzabundene: først tomatsaucen, dernæst grøn peber, champignons og tomat og til sidst mozzarella.

 Bag pizzaerne i ovnen ved cirka 200°C i cirka 25 minutter.  

 Tip: Hvis pizzaerne skal have mere power kan man tilsætte hakket, frisk chilipeber til enten tomatsaucen eller fyldet.