Ingredienser

(4 personer) 

1 løg, finhakket

2 fed hvidløg, finhakket

250 g champignons, renset og skåret i skriver

1 spsk olivenolie

1 spsk smør

300 g risottoris

2 dl hvidvin

1 l varm grønsagsbouillon

100 g skyllet spinat

50 g parmesanost, friskrevet

1 spsk olivenolie

3 kviste persille, groft hakket

Salt og peber efter smag 

Fremgangsmåde

Varm olie og smør i en gryde og svits løg, hvidløg og halvdelen af champignons heri. 

Tilsæt ris og rist til de er godt dækket med olie- og champignonblandingen. 

Hæld hvidvin på og lad alkoholen fordampe. 

Tilsæt gradvis grønsagsbouillonen. 

Lad risen simre under omrøring i cirka 20 minutter indtil de er møre og bouillonen kogt ind.  

Vend spinaten og osten i risottoen til spinaten er faldet sammen. Det tager meget kort tid! 

Smag til med salt og peber. 

Varm olien på en pande ved god varme og rist de resterende champignons heri. Tilsæt persille, salt og peber. 

Kom den stegte champignonblanding ovenpå risottoen og server straks.  

Tip: Risotto er en italiensk ret, der grundlæggende består af ris og bouillon. Hemmeligheden består i at bruge risotto ris (bogstaveligt talt betyder risotto ”små ris”) og tilsætte den varme væde lidt ad gangen. Derved frigiver risen sin stivelse og resultatet bliver bløde men alligevel lidt faste (al dente) riskorn i en cremet og fløjlsblød sovs. Risottoen skal helst serveres med det samme, da stivelsen ellers vil sætte sig og du får ikke den bløde ret, du har tilstræbt.