Risotto med spinat og champignon
En nem måde og lave et kødfrit måltid på er ved at lave en risotto. Den findes i mange variationer. Her er en opskrift på en risotto med spinat og champignon. Champignons er rige på fiber, mineraler, vitaminer og protein foruden at de tilfører umami til maden. Spinat er også propfyldt med gode vitaminer og mineraler.Ingredienser
(4 personer)
1 løg, finhakket
2 fed hvidløg, finhakket
250 g champignons, renset og skåret i skriver
1 spsk olivenolie
1 spsk smør
300 g risottoris
2 dl hvidvin
1 l varm grønsagsbouillon
100 g skyllet spinat
50 g parmesanost, friskrevet
1 spsk olivenolie
3 kviste persille, groft hakket
Salt og peber efter smag
Fremgangsmåde
Varm olie og smør i en gryde og svits løg, hvidløg og halvdelen af champignons heri.
Tilsæt ris og rist til de er godt dækket med olie- og champignonblandingen.
Hæld hvidvin på og lad alkoholen fordampe.
Tilsæt gradvis grønsagsbouillonen.
Lad risen simre under omrøring i cirka 20 minutter indtil de er møre og bouillonen kogt ind.
Vend spinaten og osten i risottoen til spinaten er faldet sammen. Det tager meget kort tid!
Smag til med salt og peber.
Varm olien på en pande ved god varme og rist de resterende champignons heri. Tilsæt persille, salt og peber.
Kom den stegte champignonblanding ovenpå risottoen og server straks.
Tip: Risotto er en italiensk ret, der grundlæggende består af ris og bouillon. Hemmeligheden består i at bruge risotto ris (bogstaveligt talt betyder risotto ”små ris”) og tilsætte den varme væde lidt ad gangen. Derved frigiver risen sin stivelse og resultatet bliver bløde men alligevel lidt faste (al dente) riskorn i en cremet og fløjlsblød sovs. Risottoen skal helst serveres med det samme, da stivelsen ellers vil sætte sig og du får ikke den bløde ret, du har tilstræbt.