Sorte ris med linser, aubergine, spinat og avocado
Denne mættende ret er pakket med krydderier og lækre grønsager. De grønne linser sørger for protein. Servere retten ved stuetemperatur – gerne med en klat yoghurt naturel. Den smager også godt dagen efter.Ingredienser
(4 personer)
125 g sorte ris, skyllede
125 g grønne linser, skyllede
1 tsk kardemomme
1 tsk salt
8 dl vand
5 spsk. olivenolie
Saften af 1 citron
½ tsk spidskommen
½ tsk gurkemeje
½ tsk chilipulver
Salt efter smag
1 aubergine
½ agurk, i skiver
½ løg, i tynde skiver
1 moden avocado, skåret i mundrette stykker
180 g spinat, hakket
20 g frisk mynteblade, hakket
14 tørrede abrikoser, groft hakket
Salt og peber efter smag
Fremgangsmåde
Kom ris, linser, kardemomme, salt og vand i en gryde, læg låg på og kom det i kog. Skru ned for varmen og lad det simre i 30 minutter til risen og linserne er møre.
Hæld eventuelt overskydende vand fra og lad linser og ris køle af.
Varm i mellemtiden oven op til 200ºC.
Kom halvdelen af olien, 1/3 af citronsaften, krydderier og salt i en mellemstor skål og pisk det sammen.
Skær auberginen i mundrette stykker, kom dem i skålen og vend dem rundt i marinaden.
Fordel stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag den i ovnen i 25-30 minutter, til de er møre og gyldne.
Tag dem ud og lade dem køle af.
Kom ris og linser i en skål, tilsæt resten af olien og citronsaften og vend det rundt.
Tilsæt aubergine og resten af ingredienserne.
Krydr med salt og peber og vend forsigtigt rundt.