Ingredienser

(4 personer)

125 g sorte ris, skyllede

125 g grønne linser, skyllede

1 tsk kardemomme

1 tsk salt

8 dl vand

5 spsk. olivenolie

Saften af 1 citron

½ tsk spidskommen

½ tsk gurkemeje

½ tsk chilipulver

Salt efter smag

1 aubergine

½ agurk, i skiver

½ løg, i tynde skiver

1 moden avocado, skåret i mundrette stykker

180 g spinat, hakket

20 g frisk mynteblade, hakket

14 tørrede abrikoser, groft hakket

Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde

Kom ris, linser, kardemomme, salt og vand i en gryde, læg låg på og kom det i kog. Skru ned for varmen og lad det simre i 30 minutter til risen og linserne er møre.

Hæld eventuelt overskydende vand fra og lad linser og ris køle af.

Varm i mellemtiden oven op til 200ºC.

Kom halvdelen af olien, 1/3 af citronsaften, krydderier og salt i en mellemstor skål og pisk det sammen.

Skær auberginen i mundrette stykker, kom dem i skålen og vend dem rundt i marinaden.

Fordel stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag den i ovnen i 25-30 minutter, til de er møre og gyldne.

Tag dem ud og lade dem køle af.

Kom ris og linser i en skål, tilsæt resten af olien og citronsaften og vend det rundt.

Tilsæt aubergine og resten af ingredienserne.

Krydr med salt og peber og vend forsigtigt rundt.