Spaghetti med spinatpesto, frisk mozzarella og ovnbagte cherrytomater 

Ingredienser

(4 personer)

 150 g spinat

1 håndfuld frisk basilikum

1 fed hvidløg

50 g pinekerner

50 g parmesanost, friskrevet

1 dl olivenolie

1 spsk citronsaft

Salt og peber efter smag

300 g cherrytomater, skåret i halve

1 spsk olivenolie

Salt og peber

400 g spaghetti

250 g friske mozzarellakugler 

Fremgangsmåde

Lav først pestoen:

Overhæld spinaten med kogende vand i en skål.

Når spinaten er klasket sammen, hæld vandet fra.

Når spinaten er kølet lidt af, pres den fri for væde og kom den i en blender sammen med basilikum, hvidløg, pinjekerner, parmesanost, olivenolie, citronsaft, salt og peber. 

Blend blandingen til en ensartet aromatisk grøn masse. 

Kom de halverede cherrytomater på et ovnfast fad, drys salt, peber og olivenolie over og bag dem i ovnen ved 175°C i 20 minutter. 

Kog spaghettien efter pakkens anvisninger.

Gem 1 dl af kogevandet. 

Vend den kogte spaghetti med vandet og pestoen.

Server med mozzarella og de bagte tomater ovenpå.