Spaghetti med spinatpesto, frisk mozzarella og ovnbagte cherrytomater
Her er en nem og frisk måde at spise spinat på. Den aromatiske grønne spinatpesto går fint i spænd med den bløde mozzarella og de syrlige tomater.Spaghetti med spinatpesto, frisk mozzarella og ovnbagte cherrytomater
Ingredienser
(4 personer)
150 g spinat
1 håndfuld frisk basilikum
1 fed hvidløg
50 g pinekerner
50 g parmesanost, friskrevet
1 dl olivenolie
1 spsk citronsaft
Salt og peber efter smag
300 g cherrytomater, skåret i halve
1 spsk olivenolie
Salt og peber
400 g spaghetti
250 g friske mozzarellakugler
Fremgangsmåde
Lav først pestoen:
Overhæld spinaten med kogende vand i en skål.
Når spinaten er klasket sammen, hæld vandet fra.
Når spinaten er kølet lidt af, pres den fri for væde og kom den i en blender sammen med basilikum, hvidløg, pinjekerner, parmesanost, olivenolie, citronsaft, salt og peber.
Blend blandingen til en ensartet aromatisk grøn masse.
Kom de halverede cherrytomater på et ovnfast fad, drys salt, peber og olivenolie over og bag dem i ovnen ved 175°C i 20 minutter.
Kog spaghettien efter pakkens anvisninger.
Gem 1 dl af kogevandet.
Vend den kogte spaghetti med vandet og pestoen.
Server med mozzarella og de bagte tomater ovenpå.