Sprød ovnret med broccoli og pasta
Her er en sprød, nem og lækker måde at servere broccoli. Retten er også en fin måde at bruge daggammelt brød på.(til 4 personer)
Ingredienser
350 g penne eller makaroni
1 rødløg, groft hakket
250 g broccoli, hvor stilken er skåret i mindre stykker og buketterne halveret, eller frosne broccoli
1 grønsagsbouillonterning
1-2 tsk sennep
200 g 18% creme fraiche
100-150 g revet, moden cheddarost
En lille håndfuld persille, hakket
4 spsk brødkrummer (daggammelt brød kan køres gennem en nøddehakkemaskine)
½ tsk blandede urter eller timian
Fremgangsmåde
Kog pastaen, løget og broccolistilkene i en god portion saltet vand i cirka syv minutter. Tilsæt broccolibuketterne og kog videre i cirka tre minutter.
Dræn vandet fra pastaen og grønsagerne, men behold cirka 400 ml af kogevandet.
Kom kogevandet tilbage i gryden og opløs bouillonterningen heri. Tilsæt sennep og creme fraiche, smag det til med eventuelt mere sennep og kom blandingen i kog.
Tilsæt den kogte pasta og grønsagerne samt halvdelen af den revet ost. Rør rundt til osten er smeltet. Tilsæt persille og rør rundt.
Kom blandingen i et ovnfast fad.
Bland resten af osten med brødkrummerne og krydderurterne og drys blandingen ovenpå retten i fadet.
Bag retten ved 200°C indtil toppen er flot gylden.
Tip: Hvis man har et hvedebrød, man ikke når at spise op, inden det bliver for gammelt, så skær det skiver og kom skiverne i fryseren. Så har man altid mulighed for at lave brødkrummer til diverse retter, som her.