Tyrkisk ovnret
Denne velsmagende og mættende ret emmer af østens mystik og er en god måde at få ryddet op i grønsagsskuffen.Ingredienser
(3-4 personer)
½ aubergine, skåret i skiver
1 løg, hakket
3 spsk olivenolie
½ grøn peber, hakket
2 courgetter, groft hakket
50 g grønne bønner, hakket
50 g ærter
225 g kartofler, skåret i tern
2 fed hvidløg, fint hakket
1 håndfuld persille, fint hakket
1 tsk paprika
½ tsk spidskommen
175 ml kyllinge- eller grønsagsbouillon
Salt og peber efter smag
3 mellemstore tomater, skåret i skiver
Naan brød
Fremgangsmåde
Tilbered alle grønsagerne.
Svits løg i lidt af olien, til de er bløde og gyldne.
Kom dem i et ovnfast fad og tilsæt de øvrige grønsager undtagen tomaterne.
Tilsæt hvidløg, persille, krydderier, bouillon, det mest af olivenolien.
Bland det sammen og smag til med salt og peber.
Tilsæt tomaterne.
Drys den resterende olivenolie over og tryk retten flad med en ske.
Bage retten ved 190°C i en time eller til grønsagerne er møre.
Server med naan brød, der er opvarmet efter pakkens anvisninger.