Ungarsk champignonsuppe
Champignons har umamismag, hvilket er med til at give retten en tilfredsstillende dybde. Man fristes nemt til at spise to portioner af denne nemme og lækker ret – så lav gerne ekstra portioner.Ingredienser
(4 personer)
1 l hønse- eller grønsagsbouillon
1 mellemstor gulerod, i skiver
3 spsk smør
1 mellemstort løg, hakket
1 tsk paprika (gerne den stærke)
1 spsk persille, hakket
250 g champignons, i skiver
Salt og peber efter smag
2 spsk mel
2 dl creme fraiche (gerne 38%)
Fremgangsmåde
Kog gulerodsskiverne i bouillonen til de er næsten møre.
Steg løget i smør til det er blødt.
Tilsæt paprika, persille, champignons, salt og peber og steg videre til champignonerne er brune og møre.
Hæld bouillonen med gulerodsstykkerne over champignonblandingen.
Kom creme fraiche og mel i en lille skål og pisk det sammen. Hæld blandingen i suppen under konstant omrøring.
Serveres med rustikt brød eller boller.