Gylden suppe med gulerødder og appelsin

(4 personer) 

Ingredienser

600 g gulerødder

1 stort løg

40 g smør

8 dl hønsebouillon

1,5 dl appelsinsaft

1,5 dl fløde

½ tsk. revet muskatnød

1 porre

Salt og peber 

Fremgangsmåde

Snit gulerødder og løg fint og svitse dem blidt i smørret længe nok til at smørret tager farve fra gulerødderne.

Tilsæt bouillon og koge grønsagerne møre.

Tilsæt fløden og give suppen et kort opkog.

Purer suppen i blenderen, tilsæt appelsinsaft og smag til med muskat, salt og peber.

Pynt med snitter af porre, der har fået et kort opkog i vand. 

Tip: Hvis der skal mere knald på suppen kan du tilsættes lidt friskhakket chili. 

Tip: Har du nogle gulerødder, der er ved at være lidt kedelige at se på, så smid dem ikke væk! De kan bruges i denne ret. Så undgår du madspild