Råstofgravning må selvsagt foregå hvor der er råstof, og da der er råstofgrave på stribe i området, finder vi ikke placeringen problematisk og folk må også være vant til lastbilerne og støjen.

 

Umiddelbart har vi følgende kommentarer til de nævnte vilkår:

 

  • 12 & 13 – Der bør ikke bruges muld som efterbehandling, det går decideret lodret imod naturinteresserne, idet muld er ensbetydende med de samme hamrende trivielle plantearter, som vi døjer med alle andre steder, mens rent grus er lig med guld og masser af plads til planter, insekter, laver og mosser.

 

  • Driftstiderne inkluderer lørdage 07-14.

Vi mener ikke der bør være tilladt med drift om lørdagen, af hensyn til naboerne der kan blive generet af støj og trafik.

 

  • 29 & 31 – Meget fint med natur med sø og skov, men se venligst vores kommentarer til p. 12 & 13. Der bør ikke anvendes muld til efterbehandling.

Der bør også sættes vilkår om, hvordan den genetablerede natur skal være, særligt med hensyn til valg af planter mv. Det må være et krav, at der anvendes hjemmehørende danske planter.

 

  • 32 – 36 – Overjord bør generelt ikke anvendes ved efterbehandling, jf. bemærkninger til p. 12 & 13.

 

 

  • 36 & 37 – Det bør være klart, at alle nævnte vilkår også gælder for en evt. ny udvinder, så der er en fast og ufravigelig plan, som alle folk kan se frem til og glæde sig til med MTB spor, sjapsøer til strandtudse osv.

 

Med venlig hilsen

DN Rebild

Aage Langeland

formand