Forskellige udgaver af deller med grønsager som hovedingrediens er en nem og lækker løsning til ugens kødløse dag. I denne opskrift er det courgetter (squash), der spiller hovedrollen i dellerne, suppleret af fetaost, chilipeber og urter. 

Deller med courgette og fetaost

(4 personer) 

Ingredienser

1 courgette (ca. 250 g), groftrevet

4 forårsløg, finthakket

1 chilipeber, finthakket

¼ salt

2 spsk finthakket persille

1 spsk finthakket mynte

Revet skal af ½ citron

1 fed hvidløg, finthakket

1 æg

100 g mel

½ tsk bagepulver

Peber

150 g fetaost 

Fremgangsmåde

Bland courgette, forårsløg, chili og salt i en sigte. Lad det stå og dryppe af i cirka 15 minutter. Pres den sidste væde ud og komme blandingen op i en skål.

Tilsæt persille, mynte, citronskal, hvidløg og æg. Rør, til det er godt blandet.

I en anden skal bland mel, bagepulver og peber sammen. Kom blandingen i skålen med courgetteblandingen og rør rundt.

Smuldr fetaosten og vend den forsigtigt i dejen, så der kommer til at ligge små klumper af feta i dejen.

Form deller af dejen og steg dem på en pande med varm olie til de er gyldne og faste på begge sider.

Server med brasede eller ovnbagte kartofler og en grøn salat.

 

Tip: Overskydende deller kan fryses og gemmes til en anden kødløs dag. De egner sig også godt til madpakken.