Ingredienser

(4 personer) 

8 hårdkogte æg

4 spsk mayonnaise

1,5 tsk hvid eddike eller citronsaft

1/6 tsk salt

1/8 tsk sennepspulver

800 g frossen broccoli i små stykker

3 spsk smør

3 spsk mel

1 tsk sennepspulver

¼ tsk salt

3 dl mælk

300 g ost, skåret i tern

¼ tsk paprika 

Fremgangsmåde

Pil æggene og dele dem i halve på det lange led.

Tag blommerne ud og mase dem i en skål sammen med mayonnaise, salt, eddike og sennepspulver.

Fordel blandingen jævnt i de hårdkogte æggehvider.

Kog broccolien i lidt vand til de er møre men stadigvæk har lidt bid. Hæld kogevandet fra (eller gem det – se tippet nedenunder).

Placer den kogte broccoli i et ovnfast fad.

Arranger de farserede æg ovenpå. 

Lav en opbagt sovs ved at smelte smørret i en tykbundet gryde og dernæst tilsætte mel.

Tilsæt mælk eller mælk/broccolivand under omrøring.

Tilsæt sennepspulver og paprika og rør rundt.

Tilsæt osten. Rør i sovsen til osten er smeltet.

Juster om nødvendigt sovsens konsistens med mælk og/eller broccolivand.

Smag sovsen til salt, paprika og/eller sennepspulver.

Hæld sovsen over æg og broccoli og sæt det ovnfaste fad i ovnen.

Bag retten ved 200ºC i cirka 20 minutter eller til den er gylden på toppen. 

Serveres som hovedret med godt brød og en enkel grøn salat. 

Tip: Hårdkogte æg er nemmere at pille hvis de ikke er helt friske. Du kan stille de friske, rå æg ud på køkkenbordet ved stuetemperatur dagen inden du skal koge dem for at gøre dem lidt mere ”gamle”. 

Tip: Gem kogevandet fra broccolien og bruge noget af det til at erstatte mælken i den opbagte sovs. Så bliver sovsen knap så fed og du bevarer flere af vitaminerne og smagen fra broccolien.