Ingredienser

(4 personer) 

1 dl persille, hakket

1 fed hvidløg, hakket

1 lille løg, hakket

½ porre, skåret i skiver

2 radiser, skåret i skiver

1 gulerod, skåret i skiver

2 tsk frisk basilikum hakket

1 spsk olivenolie

2 mellemstore tomater, hakket

1 dl grønsagsbouillon

3 dl spidskål, hakket

1 mellemstor courgette, hakket

Salt, peber

3 dl kogte, hvide bønner (cannellini)

250 g penne (pasta)

1 spsk smør

0,5 dl parmesanost, friskrevet 

Fremgangsmåde

Kog pastaen efter pakkens anvisninger.

Varm olien i en stor gryde. Svits persille, hvidløg, løg, porre, radiser, gulerod og basilikum heri.

Tilsæt tomater, bouillon, kål, courgette. Lad blandingen småsnurre under låg i 5-10 minutter, med hyppig omrøring, til grønsagerne er møre. 

Tilsæt de hvide bønner og varm igennem.

Smag til med salt og peber.

Dræn vandet fra den kogte pasta, kom pastaen tilbage i gryden og vend den med smør og ost.

Kombinere pastaen og grønsagerne i den store gryde. 

Tip: Hvis du kommer til at koge flere bønner end du har brug for til denne ret, kan du med fordel bruge dem i soupe au pistou. Bønnerne kan også fryses til senere brug.