Tærte med broccoli, blomkål og gulerødder

(4 personer) 

Ingredienser

Tærtedej

 200 g mel

1 tsk salt

160 g smør

60 ml koldt vand 

Fyld

250 g courgetter i skiver

250 g blomkål i små buketter

250 g gulerødder i skiver

2 æg

0,25 l piskefløde

Friskrevet muskatnød

½ tsk paprika

Salt og peber efter smag

 

Begynd med at lave tærtedejen:

Bland mel og salt i en skål.

Tilsæt smør og bland det i melet med fingrene, så dejen bliver smuldret og der er klumper på størrelse med ærter. 

Tilsat koldt vand og bland det i med fingrene til dejen er ensartet.

Ælt dejen ganske let på et meldrysset bord.

Lad dejen hvile i køleskabet i en time.

Tag dejen ud af køleskabet og lad den temperere lidt, inden du ruller den ud på et let meldrysset bord.

Læg dejen i en tærteform på cirka 27 cm i diameter og skær overskydende dej fra.

Prik huller i bunden af dejen med en gaffel.

Dæk dejen med alufolie og fylde f.eks. sojabønner på. Dette gøres for at holde på tærtens form, når du bager den.

Forbag tærtebunden i ovnen i en 200°C varm ovn i 15-20 minutter.

Fjern folien og sojabønnerne og lad bunden stå i den varme ovn i fem minutter, inden den sættes til afkøling.

 

Mens tærtebunden bager kan du lave fyldet:

Blancher grønsagerne i tre minutter i kogende vand. Hæld dem straks i et dørslag, overhæld med koldt vand og lad dem dryppe af.

Pisk æggene i en skål med en gaffel. Tilsæt fløden og pisk den i. Krydr med salt, peber, muskat og paprika.

Fordel grønsagerne i tærtebunden. Hæld flødeblandingen over grønsagerne.

Bag tærten i en 200°C varm ovn i cirka 45 minutter eller til æggemassen har sat sig og er gylden.