(til 4 personer) 

Ingredienser

350 g penne eller makaroni

1 rødløg, groft hakket

250 g broccoli, hvor stilken er skåret i mindre stykker og buketterne halveret, eller frosne broccoli

1 grønsagsbouillonterning

1-2 tsk sennep

200 g 18% creme fraiche

100-150 g revet, moden cheddarost

 En lille håndfuld persille, hakket

4 spsk brødkrummer (daggammelt brød kan køres gennem en nøddehakkemaskine)

½ tsk blandede urter eller timian 

Fremgangsmåde

Kog pastaen, løget og broccolistilkene i en god portion saltet vand i cirka syv minutter. Tilsæt broccolibuketterne og kog videre i cirka tre minutter.

Dræn vandet fra pastaen og grønsagerne, men behold cirka 400 ml af kogevandet.

Kom kogevandet tilbage i gryden og opløs bouillonterningen heri. Tilsæt sennep og creme fraiche, smag det til med eventuelt mere sennep og kom blandingen i kog.

Tilsæt den kogte pasta og grønsagerne samt halvdelen af den revet ost. Rør rundt til osten er smeltet. Tilsæt persille og rør rundt.

Kom blandingen i et ovnfast fad.

Bland resten af osten med brødkrummerne og krydderurterne og drys blandingen ovenpå retten i fadet.

Bag retten ved 200°C indtil toppen er flot gylden. 

Tip: Hvis man har et hvedebrød, man ikke når at spise op, inden det bliver for gammelt, så skær det skiver og kom skiverne i fryseren. Så har man altid mulighed for at lave brødkrummer til diverse retter, som her.