Ingredienser

(4 personer) 

Farvede grønsager (vælg 3-4 grønsager fra følgende liste):

1 gulerod, i skiver

½ grøn, rød eller gul peberfrugt, i strimler

½ courgette, i skiver

5 cherrytomater

4 grønne asparges, dampede

3-4 artiskok- eller palmehjerter

½ kop radiser, sukkerærter eller champignons 

Grønne grønsager (vælg 1-2 kopper fra følgende liste):

Spinat, blandede salatblade, rucola, grønkål, broccoli, julesalat, blomkål, bok choy, rosenkål, bladbede, mælkebøtteblade 

Frugt (vælg ½ kop frugt fra følgende liste):

Jordbær, uskrællet pære eller æble, papaja, mango, vindruer, granatæble, blåbær, hindbær 

Protein (vælg 1-2 portioner fra følgende liste):

Hårdkogte æg, ost, nødder, linser, bønner, kerner, tofu, tempeh, hummus

(Hvis salaten ikke skal være strengt vegetarisk, kan man liste 80-100 g kød eller fed fisk ind her)

 Sundt fedt (vælg 2-3 portioner fra følgende liste):

½ avocado

6 oliven

1-2 spsk dressing lavet af oliven-, raps-, sesam- eller valnøddeolie*

Ristede græskarkerner, pinjekerner, solsikkekerner, hasselnødder eller cashewnødder

 Bælgfrugter eller fuldkornsprodukter (vælg 1-2 portioner fra følgende liste – men kan udelades):

50 g kogt quinoa, brune ris, hele byg eller vilde ris

1 skive fuldkornsbrød

50 g kogte bønner, linser eller kikærter

100 stegte terninger af græskar eller butternut-squash

 Ekstra smag

Fermenterede grønsager, f.eks. sauerkraut eller kimchi

Syltede grønsager f.eks. pickles eller jalapenos

Tang

Friske krydderurter f.eks. koriander, basilikum, mynte eller persille

*Forslag til dressing:

Hindbæreddike, olivenolie tilsat piri-piri (små chilifrugter), ahorn sirup, salt, peber

Fremgangsmåde:

Vælg de ingredienser, du vil bruge til salaten, og gør dem i stand.

Bland det hele sammen.

Bland dressingen og hæld den over salaten.