Ingredienser

(4 personer) 

2 løg, finthakkede

2 spsk olivenolie

1 kg modne tomater, grofthakkede

1-2 spsk tomatpure

1 fed hvidløg

4 dl hønse- eller grønsagsbouillon

Krydderbuket bundet af:

  • 4 stilke persille
  • 1 kvist frisk timian
  • 1 laurbærblad

3 spsk friske basilikumblade, grofthakkede

Salt og peber

4 skiver daggammelt franskbrød

2 spsk smør 

Fremgangsmåde

Svits løgene i olien til de er bløde.

Tilsæt tomater, tomatpure, hvidløg, bouillon og krydderbuket. Bring det i kog og lade det simre i en halv time.

Tag gryden fra varmen og fjern krydderbuketten. Smag suppen til med salt og peber.

Lad suppen køle af og purer den i blenderen. Hæld den igennem en si ned i en skål.

Varm suppen op og pynt med et par friske basilikumblade ved servering. 

 

Mens suppen simrer, kan du lave croutonerne:

Skær franskbrødsskiverne i 2 x 2 cm tern.

Smelt smørret på en stegepande til det bruser.

Tilsæt brødstykkerne og rist dem til de bliver gyldne. Sørg for, at de bliver ristet på begge sider. 

 

Varianter:

Du kan pifte suppen op med tabasco for at gøre den mere stærk.

Du kan tilsætte fløde for at gøre den mere cremede.

Du kan tilsætte macaroni for at gøre den mere mættende.

Du kan servere den kold med finhakket agurk i stedet for brødcroutoner på en varm sommerdag.